lördag 15 april 2023

Dubbel konsert med Marit Bergman



För första gången har jag sett en artist två gånger samma dag. Detta tack vare att Marit Bergman hade satt in en extrakonsert på Södra teatern när den ordinarie kvällskonserten sålt slut.

Så först blev det matiné kl. 16.00 och sedan ordinarie konsert kl. 19.00. Dessa två stockholmkonserter var konsert nummer 2 och nummer 3 på den lilla turné som Bergman genomför under våren. Turnépremiären var i Malmö på fredagen och avslutningen är kommande lördag i Göteborg.

Tyvärr får vi exakt samma set både kl. 16.00 och kl. 19.00, men å andra sidan en del variation i mellansnacket... På matinékonserten blir det en hel del gissa landskapsblommor och på kvällskonserten lite mer barnförbjudet material, som konstiga fröer från Holland.

Marit Bergman är en rutinerad entertainer och det musikaliska framförandet är prickfritt. Vi får nästan hela nya albumet Här kommer vargen, och dessutom får vi gamla favoriter som Dansa mamma, I Will Always Be Your Soldier och Ibland gråter jag bara för att tiden går. Setets höjdpunkt blir Casey, hold on.

Petra Marklund gästar på två låtar, dels Barbro Hörbergs Gamla älskade barn och sedan Marklunds egen Frimärket.

Ju mer jag hör låtarna från Här kommer vargen, desto mer övertygad är jag om att Bergman skrivit en rad nya klassiker. Vi får hoppas att vi får höra dem framföras även på sommarturné, gärna med fullt band.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar