fredag 1 september 2023

Wilmer X har bettet kvar

Jalle Lorensson, Nisse Hellberg, Thomas Holst och, delvis skymd, Sticky Bomb. Andre gitarrist Janne Lindén ej med på bilden...

Wilmer X
ska i första hand upplevas inomhus, gärna på ett lagom intimt ställe. Musiken behöver kunna studsa mot väggarna och du ska inte behöva bekymra dig om något dagsljus.

Nu börjar Wilmer X konserten på Mosebacketerrassen under en nästan pinsamt idyllisk och ljus sommarkväll. Dagens regn har dragit bort och det är, om inte varmt, så i alla fall tämligen ljummet.

Nisse Hellberg blir alldeles till sig över att vi slapp regnet och att han får titta ut över Stockholm. Han drar en anekdot om en av de tidiga Stockholmsspelningarna då de skulle spela på Roxy på Kungsholmen, men inte hittade dit från Centralen.

I takt med att mörkret faller blir stämningen mer Wilmer X-adekvat, och bandet varvar upp. Vi får tre låtar från senaste skivan, Mer för dina pengar, som kom ut i fjol. Bäst före dan efter visar sig lite oväntat vara en fantastisk livelåt. 

Den tidigaste låten vi får är Slå dank, i en tolkning som kanske är lite släpigare än originalversionen. (Vi får inte Wilmer i Paris, trots några tappra mäns ropande efter låten.)

Efter dryga en och en halv timme och sista låten Spela under hot får vi inget mer, för då riskerar vi att polisen kommer med helikoptrar och båtar, enligt Hellberg. En väldigt trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar