torsdag 18 maj 2023

Småtrevligt med Fanny Gunnarsson Quartet



Två kvällar i rad på Fasching och du känner dig som en stammis som morsar på garderobiären och bartendern. Eller nej, det är faktiskt inte sant, eftersom det var olika garderobiärer och bartenders. Tror till och med servisen var nya.

Fanny Gunnarsson Quartet - Fanny vid pianot ovan - spelar egna kompositioner som på papperet - kan man tro - borde locka en bredare publik än den lite mer aviga John Coltrane-musik som Elin Forkelid spelade kvällen innan.

Men det är klart, Coltrane är en jazzgigant och det kan alltid vara motsträvigare att komma med något eget. Således är det mindre folk på Fasching ikväll, om än fullsatt vid borden. Publikreaktionen kan beskrivas som artig, men inte översvallande.

Kvartetten har nyss släppt ett fint album som är värt att kolla in, Night of Stars. Det är en blandning av instrumentala spår och låtar där Fanny Gunnarsson sjunger. Hon har en fin, om än aningen anonym röst.

Sopransaxofonisten Karolina Almgren är den som får glänsa mest, rent instrumentalt. Kristian Rimshult på kontrabas och Hannes Olbers på trummor kompar följsamt, utan större soloutflykter.

En trevlig kväll som lovar gott, jag kommer fortsätta följa kvartetten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar