torsdag 26 maj 2022

Tillbakablicken: Clas Rosenberg och Zal C. Riders



Clas Rosenberg
är en av de där halvdoldisarna som borde ha blivit en större och mer framgångsrik artist.

Han var medlem i Wilmer X innan de blev riktigt stora. De stod på randen till genombrott när han slutade, han var med till och med bandets andra album Fula fula ord. På det albumet skrev han låtarna Någon som vill leva samt Dom tror hon kommer från landet.

Han var medlem i Docenterna, men hann bara medverka på ett album (Docenterna, från 1986). Där sjöng han (och skrev, antar jag, alla låtar är tillskrivna hela bandet) låtarna Magisk energi, Cirkus, Minns inget mer och Fångad rebell).

Rosenbergs problem var att han lyckades bli medlem i grupper där det redan fanns etablerade låtskrivare och sångare. Ibland finns det bara plats för en tupp på gödselhögen.

Det egna bandet Zal C. Riders gav ut ett minialbum (1984) och ett album, Tatuerade bilder (1986).

Framför allt minialbumet Zal. C Riders bevisar att Rosenberg borde ha nått större framgångar. Han sjunger och spelar bra, och skriver poplåtar som hakar sig fast i hjärnan. Och det är sorglustiga är väl att hans musik låter precis som en korsning av Wilmer X och Docenterna...

Av allt att döma har Rosenberg avslutat sin musikkarriär, jag hittar åtminstone inga direkta spår av den från 90-talet och framåt. Någon uppmärksam läsare får gärna rätta mig om jag har fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar