lördag 28 augusti 2021

Stefan Sundström bjuder på Stonesgung


En vecka när Charlie Watts har gått bort så känns det fint i själen att fira lördagskväll med Stefan Sundström & Bo Kashis orkester, som de så fiffigt döpt sig till. Orkestern är nämligen Stonesgungiga på ett sätt som Stefan Sundström inte varit sedan Apache-tiden.

Senast Stefan Sundström turnerade så var det solo. Det är glatt att han har råd att ta med sig bandet nu. Mosebacke är slutsålt och en extrakonsert har satts in 14 september, så Stockholmsdelen av turnén lär i alla fall gå med vinst.

Sundströms senaste skiva, Östan västan om stress och press, innehåller både fina ballader och det nämnda Stonesgunget, i en väldigt bra mix. Vi får en knapp handfull låtar därifrån men även gamla favoriter som Babyland, Hallå hallå (De e som de e) och Nån har slagit upp ett hål. Dessutom får vi gästspel från Joppe Pihlgren (jag har inte riktigt sett kopplingen mellan Sundström och Docenterna tidigare), som bidrar med Puss och Solglasögon.

Och sedan får vi en Ebba Grön-cover (Slicka uppåt, sparka neråt) och en Peps-cover (Falsk matematik). 

Himla trevligt alltihopa och kvällens enda minus är det faktum som Sundström själv konstaterar flera gånger; att vi på grund av covidregler behöver sitta ner snällt och lydigt på våra stolar hela tiden. Men de flesta av oss revolterar så smått för att ge Sundström och bandet en stående ovation på slutet. Sedan sätter vi oss raskt när vakterna i sina gula västar skyndar till. Och sedan reser vi oss ändå, och går ut.

Läs gärna min intervju med Stefan Sundström här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar