fredag 1 maj 2020

Blandade uppskjutna nyheter



Coronasituationen fortsätter att påverka musikbranschen.

Dixie Chicks har ännu inte satt något nytt datum för sitt album Gaslighter som skulle ha kommit 1 maj. Det är bandets första album på 14 år. Titelspåret har redan släppts som singel och nu kommer även Julianna Calm Down (hör ovan).

Även Bon Jovi och Alicia Keys har satt sina album på paus utan att sätta något nytt datum. Bägge hade under en period 15 maj som releasedatum.

Courtney Marie Andrews har flyttat sitt album Old Flowers från 5 juni till 24 juli. Fabriken som gör vinylskivorna är tillfälligt stängd för att minska smittspridningsrisken, skriver Andrews i ett inlägg på Facebook. Andrews will att de fysiska exemplaren ska finnas tillgängliga samma dag som skivan finns tillgänglig digitalt.

Konsertsituationen i Sverige börjar också klarna, i bemärkelsen att allt ställs in. Gröna Lund har ställt in allt till och med 20 juni och Liseberg till och med midsommar.

Av de konserter jag hade inbokade, faktiskt eller mentalt, så har Ulf Lundell ställt in sin sommarturné. Randy Newmans konsert på Cirkus 17 maj är inställd. Hurula på Cirkus har flyttat från 15 maj till 26 januari. Snart lär det komma besked om att Aoife O'Donovan på Bryggarsalen 19 maj är inställd eller flyttad. Att Kiss spelar på Tele2 Arena 25 juni förefaller också helt osannolikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar