lördag 15 november 2014

Ny jullåt från Aimee Mann

Julskivor, ja - brukar vara hemska saker som alla inblandade smyger ut lite på en höft och hoppas att de säljer miljontals. (När blir det tradition för rockartister att göra påskskivor?)

Jag brukar alltid framhålla tre stycken julskivor som faktiskt står på egna ben, har ett eget konstnärligt uttryck och inte bara innehåller de sockrigaste standardlåtarna.

Tori Amos, Midwinter Graces, innehåller traditionella julsånger men även fem originallåtar som inte skäms för sig i det ganska sakrala sammanhanget. En skiva som lyckas vara både traditionell, högstämd men ändå inte fånig.

Shawn Colvin, Holiday Songs and Lullabies, är inte renodlat inriktat på julsånger utan snarare en blandning av jul-, vaggsånger och lite annat. Värdigt, utan att vara trist.

Samt slutligen - Aimee Mann, One More Drifter in The Snow, som tyvärr inte finns på Spotify men kan skaffas på Itunes.

På Spotify finns däremot Aimee Manns nya jullåt, som hon gjort i konstellationen The Both, som hon har tillsammans med Ted Leo. Nothing Left To Do (Let's Make This Cristmas Blue) är precis i samma anda som alla andra Aimee Mann-sånger, dvs. dyster men ändå på något sätt hoppfull...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar