onsdag 5 december 2012

Årets bästa skivor: 7. Can't Stop, Issa


Jag hade aldrig hört talas om Issa innan hon släppte skivan Can't Stop, en fullständigt oemotståndlig samling av covers på tung, melodiös rock.

Isabell Översveen, som den norska sångerskan är döpt till, valde medvetet halvokända sånger från band som Regatta, Tower City och Aviator. Band som i många fall inte existerar längre och inte har någon självklar plats i folks medvetande. Det visar att det finns dolda pärlor lite överallt i musikhistorien.

I Issas händer blir de här låtarna ett ovanligt helgjutet album. Om du bara ska testa ett enda smakprov så är det den makalösa versionen av Just A Wish, en låt som 21 Guns gjorde i original. Det blir nästan parodiskt när Issa gör en så publikfriande tonartshöjning att Carola skulle ha spräckt brallorna av avund. Fullständigt lysande.

Det här albumet hade kunnat bli fullständigt ointressant, en samling okända sånger ur en ganska bespottad genre. I stället blev det årets gladaste överraskning som gör att jag kommer att fortsätta följa Issa med stort intresse.

Årets bästa skivor: 8. All Fall Down, Shawn Colvin
Årets bästa skivor: 9. I Bet On Sky, Dinosaur Jr.
Årets bästa skivor: 10. A Different Kind of Truth, Van Halen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar