fredag 13 september 2024

Generöst av The The som bjuder på både gammalt och nytt


Det säger någonting att konsertveckan både börjar och slutar med band som hade riktigt starka skivor 1986 - The Pretenders med Get close och The The med Infected.

Så klart finns det nostalgi där, men Chrissie Hynde och Matt Johnson har det gemensamt att de inte vilar på sina lagrar, utan fortsätter att sträva framåt.

Ja, nu vilade ju Matt Johnson faktiskt på sina lagrar i 24 år, mellan de bägge senaste albumen. Ensouled, som kom ut så sent som för en vecka sedan, är ett litet mästerverk. Det törs jag säga efter bara kanske fyra lyssningar. Men det är inte en tjofaderittanplatta, så första set på Filadelfiakyrkan i kväll, när bandet spelar skivan i sin helhet, är en ganska lågmäld tillställning. Mycket bra, men lågmäld.

Bandet tar 15 minuters paus efter första set och kommer tillbaka och inleder med Infected och Armageddon Days Are Here Again, och då står alla upp trots att Filadelfia är fyllt av stolar.

Under nostalgisetet så varvar Johnson publikfavoriter (This Is The Day, Uncertain Smile, Slow Emotion Replay m fl) med låtar som de flesta i publiken verkar främmande inför (Icing Up, The Sinking Feeling).

27 låtar och 2 timmar och 15 minuter är väldigt generöst. Och nostalgi är kul, men framför allt fick jag ännu mer lust att dyka ner i nya skivan. Den kan vara årets bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar