söndag 18 september 2022

Fin dokumentär om Phil Lynott



Dokumentären om Phil Lynott, Songs for While I'm Away, finns tyvärr inte tillgänglig via streaming i Sverige. Jag har åtminstone inte lyckats hitta den.

Men den finns att köpa som DVD och/eller Bluray, då kombinerad med en Thin Lizzy-konsert från Sydney. Till exempel Bengans har den.

Emer Reynolds film om Lynott är fin. Han samlar ihop barndomsvänner, släktingar, Lynotts fru Caroline och två döttrar, Sarah och Cathleen, och gamla Thin Lizzy-medlemmar, som Scott Gorham, Eric Bell och Midge Ure (som ryckte in på turné när Gary Moore hoppade av).

Tyvärr är inte gitarristen Brian Robertson, från den klassiska lineupen av Thin Lizzy, intervjuad. Och den riktigt stora luckan är att trummisen Brian Downey inte har velat (?) ställa upp. Downey var den enda konstanten i Thin Lizzy, förutom Lynott själv. (Att ett band kallar sig Thin Lizzy efter Lynotts död är så klart något av en helgerån, även om man kan tycka att Scott Gorham och Darren Wharton har förtjänat en viss rätt att använda namnet.)

Kanske ger filmen inga nya insikter om Lynott, men en påminnelse om vilken fin låtskrivare, musiker, sångare och scenpersonlighet han var.

Lynott avled endast 36 år gammal, i januari 1986.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar