söndag 1 augusti 2021

Andy Partridges första solo-EP



XTC-sångaren och gitarristen Andy Partridge har varit sparsam med att ge ut saker under eget namn sedan XTC släppte sitt sista album, Wasp Star (Apple Venus Vol. 2), för 21 år sedan.

Han har gett ut en rejäl mängd XTC-demos - åtta (eller nio, om man räknar ett bonusalbum) volymer, kallade Fuzzy Warbles. Han har haft lite andra lösa projekt (Monstrance, Powers) och gästspelat med låtskrivande på andra artisters skivor, till exempel Mike Keneallys album Wing Beat Fantastic, som är det enda post-XTC-album med Partridge som verkar finnas på Spotify. (Ja, inte heller Apple Venus Vol. 1 och Wasp Star (Apple Venus Vol. 2) finns på Spotify. Vid det laget hade ju XTC lämnat storbolagen.)

2019 gav Partridge och Robyn Hitchcock ut Planet England, en EP med fyra spår.

Nu kommer My Failed Songwriting Career Vol. 1, en EP med fyra låtar. Tanken är att det ska bli en serie med EP-skivor, med låtar som Partridge ursprungligen skrivit för andra artister, men som av olika skäl dessa artister aldrig har spelat in.

De fyra låtarna på EP:n låter onekligen som Partridge - och The Beatles, så klart - även om sången av oklara skäl är producerad så att man, åtminstone på första låten Ghost Train, knappt hör att det är Partridge som sjunger.

Upptempolåten Ghost Train följs av balladen Great Day. Maid of Stars låter som något som kunde ha varit med på Apple Venus Vol. 1. The Mating Dance, slutligen, påminner om XTC någonstans i nivå med English Settlement.

EP:n kan beställas via Burning Shed/Ape House.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar