fredag 5 juli 2019

Trevligt med Lindbom och Hylander


Den som trodde att den klassiska svenska sommaren var död har fått anledning att ompröva sin inställning första veckan i juli. Klimatet förändras tveklöst till det varmare, men fortfarande kommer vi få en och annan sommarkväll då det är 9 grader och spöregn. 

Vädermakterna är med andra ord kraftigt emot Lasse Lindbom och hans band - med gästen Dan Hylander - på torsdagskvällen på Fåfängan. 

Band och publik har trängts in i ett partytält modell större. Lasse Lindbom och hans kompisar - mest notabelt Pelle Alsing på trummor - spelar någon slags after ski-rock med bland annat Joe Cocker- och Texas-covers (!). Och en och annan originalkomposition av Lindbom, naturligtvis bland annat Tänd ett ljus.

Kvällen lyfter när Dan Hylander kliver på och höjer professionalismen och ambitionsnivån med åtskilliga procent. Trots att publiken uppgår till kanske 200 så ger Hylander sitt bästa och levererar, snudd på, alla hitsen - Skuggor i skymningen, Svart kaffe, Farväl till Katalonien. Dessutom med ett lagom ambitiöst, trevligt mellansnack.

Mersmak för Hylander, Fåfängan som spelplats lever helt klart på vädret. Sol och uppehåll och stället blir nog 100 procent trevligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar