torsdag 2 augusti 2018

Förhandslyssning inför hösten


Många av artisterna som släpper album i höst har redan börjat pytsa ut singlar.

Via tjänster som Spotify kan du redan nu höra låtar från en majoritet av de albumsläpp jag nämner nedan.

Givetvis är de kommande skivorna av blandad kvalitet, men det finns ett antal positiva tecken inför skivhösten.

Elvis Costello, till att börja med, låter mer "Costello" än på länge. Unwanted Number och Under Lime som låtarna heter, antyder en Costello någonstans i höjd med Imperial Bedroom. Vuxen, smart popmusik av bästa märke.

Alice Bs Two Man Gang har funnits ute sedan i vintras och det är inte helt klarlagt om låten kommer med på hennes kommande tredje album. Men en fin bit är det.

Bob Dylans sonson Pablo Dylans två låtar Bells och Eye of The Storm låter väldigt mycket Bob. I Eye of The Storm är det nästan som en parodi på en Bob Dylan-ballad. Men ändå bra.

Ömsom vin, ömsom vatten kan man säga om Paul McCartneys två låtar Come On To Me och I Don't Know. Och då är det Come On To Me som låter som en popbagatell medan I Don't Know är en riktigt fin ballad.

Alejandro Escovedos Sonica USA är ett stycke skramlig rock som lovar mycket gott inför höstens album.

Cat Powers korta Wanderer får mig att längta till albumet i oktober.

I avdelningen hårdare rock så låter både Uriah Heeps och Nazareths singlar oväntat pigga, med tanke på att det är två veteranband. Även Treat gör en snygg ballad och tyska Doro har släppt tre helt okej låtar inför nya skivan. U.D.O. har släppt två låtar som får godkänt, men inte mer.

Besvikelser? Ja, Paul Wellers två ballader inför nya albumet låter fantastiskt sömniga. De heter Aspects respektive Movin' On och det är smått otroligt att en man som skrev English Rose nu lyckas åstadkomma två ballader som du glömmer så fort du hör dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar