torsdag 3 maj 2018

Lilly Hiatt besöker svenska metropoler


Det är första gången Lilly Hiatt är i Sverige och på denna första turné kommer hon besöka metropoler som Borlänge, Kristianstad och Höganäs. Men även Umeå, Östersund, Malmö och - Stockholm.

Sju svenska konserter inom loppet av nio dagar är minst sagt imponerande. Inte minst eftersom Lilly och det lilla tvåmannabandet klämmer in Trondheim mitt i allt också. Men mellan Trondheim (7 maj) och Kristianstad (9 maj) så får de en ledig dag.

Sverigepremiären begicks på Bryggarsalen i Stockholm och alla som var där hade en underhållande kväll. Publiken borde ha varit större, för det är Lilly Hiatt värd.

På tre skivor har hon karvat in en egen nisch i den överexploaterade genre som i brist på bättre alltid kallas Americana (countrymusik för folk som gillar The Smiths, enligt Billy Bragg).

Live är Lilly Hiatt av nödvändighet lite mindre rockig än på skiva, där hon har ett helt band att tillgå. Två kompmusiker gör sitt bästa för att rocka, och enstaka gånger blir det nästan röjigt på Bryggarsalens lilla scen, men för det mesta handlar det om akustiska nyanser.

Senaste skivan Trinity Lane dominerar stort, märkligt nog är det starka titelspåret inte alls lika starkt live. Äran till kvällens bästa låt går i stället till Records från samma skiva, och ett hedersomnämnande till Imposter, låten som Lilly Hiatt sjunger till pappa John.

Vi får hoppas att Borlänge och Höganäs går man ur huse när Lilly kommer dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar