söndag 15 april 2018

Fredagsskivorna

Fredagens skivsläpp innehöll framför allt två skivor värda att lyfta fram.


Kajsa Grytt aviserade redan i höstas att hennes nya skiva skulle släppas sex månader senare, i april. Fram tills fredagens skivsläpp har vi fått ta del av fyra singlar - Bron, Mina Girls, titellåten Kniven i hjärtat och Här nu.

Recensenterna har varit mycket positiva - fyror i Aftonbladet och DN och Jan Gradvall i Dagens Industri drog till med hela fem i betyg. Kan detta också bli en kommersiell succé? Just nu ligger skivan i varje fall som nummer 13 på Itunes topplista.

I min bok har Kajsa Grytt två karriärhöjdpunkter på skiva - Historier från en väg tillsammans med Malena Jönsson samt soloskivan En kvinna under påverkan. Jag tror att Kniven i hjärtat kommer upp på samma nivåer.


Laura Veirs släppte i fredags The Lookout, första soloskivan sedan 2013 års Warp & Weft. Det hörs att hon med producenten och maken Tucker Martines assistans velat utvecklas från det jordnära, akustiska soundet, till något - i brist på bättre uttryck - modernare.

Än så länge hör jag inte riktigt de vinnande melodierna, men det brukar ta en liten stund innan Veirs skivor sätter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar