torsdag 18 maj 2017

Alice B:s mindre spelning lovar mycket


Lilla Hotellbaren på Scandic Malmen är inte världens största konsertarena, och Alice B:s spelning är inte världens största spelning.

Men som jag skrivit här tidigare på bloggen så finns det något oerhört lovande med denna - särskilt ikväll - mycket göteborgska artist. Hon har potential att slå igenom stort, inte med nästa skiva men kanske med skivan efter den...

Utan jämförelser i övrigt så känns Alice B just nu som Ulf Lundell ungefär i jämnhöjd med Nådens år. Vi hör vad artisten vill göra, men förstår också att hon inte riktigt är framme där ännu.

Mitt i alla Håkan Hellström-liknelser så har Alice B något alldeles eget. Som finns där i låtar som Akta, lekande barn, Kullaviks hamn och Så unga (som hon tyvärr inte spelar ikväll).

Efter knappt tio låtar stiger Alice B av scenen, och det får väl sägas vara ett gott tecken när du vill ha mer av en artist när hon stiger av scenen.

Förvirrande nog är sedan Alice B:s utannonserade förartist Cajsa Siik i själva verket huvudartist - eller spelar åtminstone sist. Hon gör engelskspråkig radiopop som låter småtrevlig, men opersonlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar