lördag 30 januari 2016

Enkel hemmaseger för Seinabo Sey

Jublet är stort för Seinabo Sey som begår turnépremiär på Cirkus. Hon har rösten, materialet, den snygga ljusshowen och ett tajt band som förmodligen kan spela de här låtarna i sömnen nu.

När Seinabo Sey sjunger är hennes röst stor, mörk och imponerande, i mellansnacken avslöjas att hon faktiskt bara är en vanlig svensk 25-åring som slagit igenom snabbt. Hon förklarar att hon i fjol lät för sur och otacksam i sina mellansnack, så nu tar hon sig tid att tacka oss ordentligt för att vi kommit till Cirkus och för att vi applåderar och jublar.

Det blir en kontrast mellan den, inbillade, souldivan och den alldeles vanliga tjejen som råkar vara något alldeles överjävlig på att sjunga.

Hon identifierar själv konsertens svaga punkt, den blir inte mer än en dryg timme, eftersom hon bara har spelat in en skiva. Men hon lovar att snart spela in en till.

Ett annat minus i kanten är att hennes bandmedlemmar och crew endast introduceras med förnamn, vilket alltid ger lite dagisvibbar. ("Rasmus" och "Ros-Marie" skulle liksom växa ett snäpp om vi fick höra hela deras namn.)

Men som ni förstår är det randanmärkningar. Seinabo Sey vinner en utklassningsseger på hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar