tisdag 5 augusti 2014

Storstilat avsked från scenenJag har väntat några dagar med att summera Peter LeMarcs sista spelning någonsin, på Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen.

Det blir svårare att göra en distanserad bedömning, när situationen är så speciell; en artist som inte spelat live på sju år, och nu gör en enda sista spelning i karriären. Förra gången Peter LeMarc skulle turnera så kom beskedet att turnén ställts in, med förklaringen att artisten gått igenom en cancerbehandling och helt enkelt inte orkade med pressen att ställa sig på en scen. Och just nu går frun igenom samma sjukdom.

När Peter LeMarc väl står på scenen denna lördagskväll så syns inga scennerver, tvärtom har han publiken helt i sin hand från början till slut. Låtvalen består endast av LeMarc-hits och bandet gör dem i varma, distinkta tolkningar. Möjligtvis blir det en och annan låt som dras ut 2-3 minuter längre än nödvändigt, och ett och annat gitarrsolo för mycket, men det mesta är förlåtet en sådan här kväll.

Peter LeMarc tydliggör också att även om han slutar spela live, så tänker han hålla på med musik "så länge han andas". Med andra ord kommer vi att få påfyllnad i den låtskatt han demonstrerar under kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar