torsdag 21 augusti 2014

Ace Frehleys revansch


Gene Simmons och Paul Stanley har ägnat oproportionerligt mycket tid åt att hacka på förre Kissgitarristen Ace Frehley. De verkar inte ha märkt att Frehley nu för tiden gör bättre skivor än vad Kiss själva gör.

Jag rankar Frehleys skivor Anomaly (från 2009) och nyutkomna Space Invader betydligt högre än Kiss två senaste skivor Sonic Boom och Monster.

Betyder det att Space Invader är ett mästerverk? Nja, det är lite mycket sagt, men det är en mycket rolig, finurlig och pigg rockskiva i samma anda som många av Kiss tidigare alster.

Jag hör inte riktigt de här minnesvärda gitarrsolona som Frehley skämde bort oss med under Kisstiden, men däremot flera riktigt bra gitarrmelodier och riff, strösslade över hela skivan.

Några av låtarna är mer omedelbara än andra; titellåten, singeln Gimme A Feelin', I Wanna Hold You och What Every Girl Wants är de mest hitbetonade. Sånger som Inside The Vortex och Past The Milky Way är kanske inte lika omedelbara men är också helt klart starka sånger.

Är detta Ace Frehleys revansch? Ja, det tycker jag man får säga. Han har bevisat att han till skillnad från Paul Stanley och Gene Simmons, kan producera en riktigt vital och rolig skiva, utan att vila på gamla meriter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar