fredag 30 december 2011

Live In London årets konsert-dvd

Det verkar fullständigt obegripligt, men det är tydligen så att jag inte uppmärksammat bloggens läsare på årets bästa musik-dvd.

Live In London är inspelad 2008 men utgiven hösten 2011. Dvd:n och den medföljande cd:n är inspelad i LSO St. Luke's, en liten anglikansk kyrka, med Randy Newman på piano och en symfoniorkester som förstärkning.

Randy Newman måste numera anstränga sig för att kunna ta flera av de högre tonerna, men det är okej. Hans röst har alltid varit mer funktionell än direkt njutbar. Kombinera detta med att han ser ut som en pensionerad Apple-direktör, så är han inte den mest sannolika rockstjärnan här i världen.

Newman är medveten om sina fysiska tillkortakommanden - i The World Isn't Fair (från 1999 års gravt underskattade Bad Love - sjunger han om "... froggish men, unpleasant to see...".

Live In London är en lysande samling sånger - från riktigt tidiga låtar som Mama Told Me Not To Come och Simon Smith and the Amazing Dancing Bear till senare mästerverk som A Few Words In Defense of Our Country och I'm Dead (But I Don't Know It).

Önskning nummer ett inför nya året? Att Randy Newman äntligen, äntligen, äntligen kommer till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar