tisdag 5 oktober 2010

Oj, nu kommer gastuba här

Carl-Axel Thernberg gillade jazz, bar aldrig jeans, satt gärna på krogen och var därför alltid utan pengar. Hans första fru skiljde sig för att hon var trött på att vara mamma till sin make.

Det var inte mycket bevänt med hemlivet eller ekonomin för allas Kalle Sändare, men han var ändå älskad av många när han dog våren 2008.

Nu två år senare har Lars Carlsson skrivit en bok om mannen, myten, människan, kallad Väggen e' klar - världens första bok om Kalle Sändare.

Ofrånkomligen ställer Lars Carlsson Kalle Sändare mot 90-talets motsvarighet Hassan. Medan Fredrik Lindström, Kristian Luuk och Henrik Schyffert har byggt framgångsrika karriärer på basen av sitt busringande, så fick Kalle Sändare nöja sig med några svarta tusenlappar här och där vid olika företagsuppdrag.

Att Kalle Sändares insatser i telefonluren är av större konstnärligt värde råder det inget tvivel om. Givetvis varierar kvaliteten på det inspelade materialet, men i bästa stunder är hans humor så absurd, infallsrik och - på samma gång - trevlig att han utklassar alla bleka efterföljare.

2 kommentarer:

  1. Haha, Gastuba. Topp 1 roligaste företeelser någonsin.

    SvaraRadera