söndag 13 september 2009

Inget att välja på om ett år

Det är ett år kvar till valet och den rödgröna oppositionen leder, enligt senaste Sifomätningen. Jobbigast på den borgerliga sidan har Kristdemokraterna som riskerar åka ur riksdagen; 3,7 procent i denna mätning.

För oss utan sympatier åt något håll - men som gärna skulle vilja ha ett vettigt alternativ att rösta på - är scenariot deprimerande. Jag är inte sugen på att behålla Reinfeldts sälj-ut-hela-skiten & sänk-skatterna-oavsett-vad-det-innebär-politik. Alla Moderaternas allianskollegor utvecklas också åt det sämre hållet hela tiden.

Samtidigt vill jag inte ha Socialdemokraterna i regeringen. Det där gamla korrumperade maktpartiet behöver förändras totalt för att ha något berättigande.

Jag kan känna viss sympati för Miljöpartiet. De verkar vara de enda som inser att vi måste bryta med det gamla koldioxidsamhället. Men rösta på dem? Nä.

PS: Ett tecken på hur inavlad den svenska politiska kulturen är: DN har bjudit in fyra skribenter för att skriva om sin politiska vision. I dag: Niklas Ekdal, som för bara några månader sedan var chef för ledarsidan på DN. Fräscht. Nytänkande. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar