söndag 22 mars 2009

Let us not talk falsely now, the hour is getting late...

Bob Dylan är imponerande konsekvent. Publikfrieriet är nere på absolut noll. Slölyssningsfans som vill se Dylan för att det "vore kul att ha sett honom", gör klokast i att stanna hemma och lyssna på en Greatest Hits-samling i stället.

Spelningen på Berns på söndagskvällen är premiär för Europaturnén. Dylan och hans band ser ut som en moderniserad variant av något 50-talsrockband, komplett med vådligt snygga hattar och kostymer. Dylan står bakom sin keyboard nästan hela kvällen, spelar gitarr i endast en låt (Watching The River Flow), men gör en del utflykter på golvet för att spela munspel och sjunga.

Låtlistan är bekant från tidigare Stockholmsspelningar. Halvt oväntad är I Believe In You, som nog får åtminstone halva Berns att omfamna Jesus. Senõr har heller inte hörts alltför ofta på den här sidan Atlanten. Blind Willie McTell görs tyvärr i en version som inte gör mästerverket rättvisa.

Kvällens stora behållning är ändå den apokalyptiska All Along The Watchtower, där textraden om "let us not talk falsely now, the hour is getting late" låter sällsynt passande i tider av finanskris, klimatkris, förtroendekris, terrorhot...

Bara All Along The Watchtower är värd entrépengen till Globen där Bob Dylan och hans band spelar i morgon kväll, klockan 19.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar