måndag 19 december 2022

Årets bästa skivor: 2. Blå lotus, Henning



Henning
har varit väldigt produktiv i år. Förutom att släppa två egna album - Blå lotus samt instrumentala Skymningsmusik för dagdrömmare - så har han släppt en skiva, If Not Now, med duon Chamber Music, som han har tillsammans med Martin Schaub.

Och sedan har han turnerat med sin egen musik och dessutom i Tomas Andersson Wijs band.

Henning har fortsatt att utvecklas genom den nu - om man bara räknar Henning-album - fem album långa karriären. De första albumens Mark Knopfler-vurm har bytts ut till en betydligt mer sofistikerad stil. Kanske har det paradoxalt nog betytt en krångligare väg till framgången.

Som skivlyssnare får man dock inte vara så bekväm att man slutar lyssna på Henning, bara för att de vanliga Stratocaster-riffen inte finns där, som förr.

Han skriver fortfarande högklassig melodisk rock, vilket både Blå lotus och Skymningsmusik för dagdrömmare är bevis på. Skivorna är en duo som bör avnjutas i lika stora delar, men sedan är mina personliga preferenser alltid till fördel för artister som sjunger. Hennings texter är dessutom finurliga.

Oavsett om vi får något stort genombrott för Henning eller ej, så är jag säker på att han kommer att förgylla svenskt musikliv i många decennier framöver.


Årets bästa skivor: 3. Expert In A Dying Field, The Beths
Årets bästa skivor: 4. Eros Agape Philia, Sara Parkman
Årets bästa skivor: 5. Crude, David Keenan
Årets bästa skivor: 6. Visdom om år, Frida Franzén
Årets bästa skivor: 7. c/o jorden, Hansson de Wolfe United
Årets bästa skivor: 8. Teeth Marks, S.G. Goodman
Årets bästa skivor: 9. Dentures Out, The Proclaimers
Årets bästa skivor: 10. Huvva! tredje sviten, Merit Hemmingson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar