måndag 23 december 2019

Ulf Lundells sommarform håller i sig


Ingen behövde oroa sig för Ulf Lundells konsertform under sommarens turné, den första på fyra år. Och han har bevarat formen lagom till två julspelningar på Berns, varav den första på söndagen och den andra på måndagen.

Fina singeln Stockholm i december inleder konserten och visar sig bli ett av kvällens bästa spår. Vi får några tämligen sällan spelade nummer som Senare år (från Club Zebra), Rialto (från Den vassa eggen) och singeln Av himlen sänd. De två senare får sägas vara delar av själva jultemat, liksom naturligtvis Snart kommer änglarna att landa.

Snön faller och vi med den är stående inslag även på sommarkonserter men visst är den julig också. Rom i regnet och Öppna landskap görs i väldigt fina, allsångiga versioner.

Sämst ikväll är ett ytterst boogierockigt parti där bland annat Rent förbannat ingår. Någon gång måste Lundell och Janne Bark lära sig att de inte kan rocka. Det låter kort sagt förjävligt. Tacksamma kan vi vara att vi slapp Hon gör mig galen och evighetslånga Isabella.

Jag hade hoppats på någon av de fina balladerna från senaste EP:n, till exempel Klockorna, men förhoppningsvis återkommer den eller Färgat glas till sommarens turné.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar