lördag 7 december 2019

Årets bästa skivor: 6. Mint Condition, Caroline Spence


Americana-konnässörer brukar ha mängder av album att välja mellan när årsbästalistorna ska sammanställas. Jag tycker 2019 varit lite snålt i det avseendet.

Far och son Steve Earle och Justin Townes Earle släppte skivor, men ingen av dem fäste särskilt. Courtney Marie Andrews och Lilly Hiatt väntar till nästa år med sina nya skivor. För att nämna några.

Caroline Spences skiva Mint Condition är hennes tredje och den första på ett större bolag, Rounder Records. Vilket lett till något av ett minigenombrott. I stället för att vara Nashvilles "bäst bevarade hemlighet" så har hon till och med turnerat i Europa.

I Americana-vågen kan det vara svårt att urskilja de unika rösterna, men Caroline Spence har något eget, vilket inte minst demonstreras i titellåten på skivan. "Jag ville skriva en sång som Emmylou Harris kunde sjunga", säger Spence själv om Mint Condition.

Om titellåten är i särklass så finns det flera andra minnesvärda melodier på skivan. Song About A City, Sometimes A Woman Is An Island och inledande What You Don't Know tillhör höjdpunkterna.

Förhoppningsvis är detta bara den första höjdpunkten i en längre karriär.


Årets bästa skivor: 7. Thrashing Thru The Passion, The Hold Steady
Årets bästa skivor: 10. Eyes On The Horizon, Jake Clemons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar