onsdag 16 oktober 2019

Rock And Roll Hall of Fame-nomineringar väcker debatt


Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland lyckas varje år ställa till med debatt kring sina nomineringar och, slutligen, inval.

Det brukar dels naturligtvis handla om vilka som blir nominerade och invalda, och varför det är motiverat eller ej. Sedan brukar det handla om i fall vissa artister verkligen är "rock" eller inte (regelmässigt brukar alla svarta hiphop-, R&B- och soulartister ifrågasättas av - surprise - vita tyckare.)

Och slutligen - är det rätt bandmedlemmar som premieras? Här är det överraskande att Rock And Roll Hall of Fame inte etablerat en fastslagen rutin. I vissa band väljs alla medlemmar in, inte bara ur så kallade klassiska sättningar. Ibland väljs bara bandens ursprungliga medlemmar in eller band från den klassiska sättningen.

I Motörheads fall, som är nominerade nu, vill RARHOF välja in Ian "Lemmy" Kilmister, Phil Taylor och Eddie Clarke, dvs den klassiska sättningen som spelade in bandets fyra första skivor tillsammans.

Därmed ignorerande bland annat Phil Campbell (31 år i Motörhead) och Mikkey Dee (23 år i Motörhead). Phil Campbell medverkar på 16 av de 22 album som Motörhead spelade in.

Motörheads management har reagerat med att gå ut på sociala medier och deklarera att alla för en, en för alla borde gälla, och sedan listar de samtliga medlemmar som ingått i Motörhead under åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar