lördag 26 oktober 2019

Snabba ryck med Sundström


Innan spelningen på Södra Teatern fotar Stefan Sundström en spellista och lägger ut på Instagram. Med reservation för ändringar, skriver han. Och det var väl tur det. För han ändrar i ordningen och lägger till och stryker.

Redan innan första låten levererar han en slags programförklaring om att han "kanske är lite mer uppstyrd" den här turnén. Med Sundströmmått mätt så innebär det att han absolut är disciplinerad, sätter låtarna och bara någon enstaka gång tvekar över en textrad. Men spontaniteten är inte borta, som det ska visa sig.

Temat för turnén är, liksom albumtiteln, Domedagspredikan, men av olika skäl har många av de klimatrelaterade låtarna från nya skivan fallit bort. I stället är det många låtar om att må psykiskt dåligt och äta piller, konstaterar Sundström, och levererar just den riktigt gamla favoriten Pillerthriller.

Och vi får hela två låtar från hans möjligtvis mest älskade album, Håhåjaja, nämligen Hård tid och Amors pilar (publikönskemål).

Vi får Sundströms tagning av Märk hur vår skugga, som han tydligen brukar köra vid soundcheck. Och vi får Onda barn, en annan gammal favorit från det glada 90-talet.

Eftersom Stefan Sundström gett oss en chans att sakna honom så är Södra Teatern utsålt tre kvällar och gissningsvis är de övriga spelningarna också välbesökta, runt om i landet.

Och folkkäre Sundström avslutar programenligt med Latlåt från Farsta och en och en halv timme känns som om de swischade förbi på 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar