lördag 21 september 2019

Kajsa Grytt firar 40 år som artist


Det är bland det lyxigaste som finns, att få en artist på gott humör, med ett bra band och en kväll till förfogande att spela en karriärsammanfattning på 40 år.

När Kajsa Grytt och bandet kliver av efter knappa två timmar så känns det som att det gått en halvtimme. Och det finns inte ett utfyllnadsspår på hela kvällen. Inte ens den - uppenbarligen - nya låt som spelas, som möjligtvis heter någonting med "motorväg".

Det är få svenska artister förunnat att ha - minst - tre peakperioder i sin karriär. Tant Strul, Kajsa & Malena och solokarriären, alla perioder har sina höjdpunkter, sina hits och favoriter. Personligen har jag svårt att inte hålla Brev från ett torg och Vi kan göra det igen från Kajsa & Malenas Historier från en väg som de högsta höjdpunkterna.

Men också Allt faller och Jag klarar mig ändå från En kvinna under påverkan är sensationellt bra i händerna på detta band (förutom Grytt själv även Fabian Grytt Österling, Torbjörn Zetterberg, Daniel Gamba och Malena Jönsson).

Nog kunde man önskat sig en liten Tant Strul-återförening på scenen, men kanske är Liten Falkeholm och Nike Markelius upptagna av annat.

Låt oss hoppas att detta 40-årsfirande följs av nya firanden under kommande år. Det finns all anledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar