onsdag 31 juli 2019

Perfekt sommarpop med Docenterna


Helvetesvärmen har äntligen släppt och det är precis lagom svalt (16 grader) när Docenterna möter Fåfängan en av julis sista kvällar.

Det är gott om folk, glada miner och ett band på bra spelhumör som ska avsluta årets rekordkorta (2 spelningar...) sommarturné.

Precis som på Nalen i fjol får vi nästan hela senaste albumet, Kritstrecksränder och missiler, och dessutom alla de gamla favoriterna som Docenterna inte kan undgå att spela - Solglasögon, Bensin i blodet, Söderns ros, Utan dig, Chick-e-chack, Jag tar mitt liv med popmusik, Varma öl och kalla element.

Kvällens överraskningar är såvitt jag begriper två - Arg ung man, som dammats av från Söderns ros-skivan, och Vägg av tårar, från Docent Döds debutalbum. Gordini från Tusen heta kyssar är inte heller någon vanligt förekommande stapelvara, men spelades även i fjol, om jag minns rätt.

Sedan är det svårt att inte smittas av Joppe Pihlgrens goda humör. Han är så överväldigad av bemötandet att han föreslår att Fåfänganpubliken helt enkelt ska åka med Docenterna landet runt när de spelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar