lördag 1 juni 2019

Svängigt med Little Steven


Little Steven och Disciples of Soul är mer renlärigt souliga i dag än de var på 80-talet när Steve van Zandt bildade bandet.

På Cirkus på lördagen får vi faktiskt vartenda ett av spåren från senaste skivan Summer of Sorcery, en skiva som låter helt okej, men i realiteten maler en del på tomgång. Det är ändå svårt att undvika att smittas av det spelglada bandet, som faktiskt verkar tycka det är roligt på riktigt, inte bara "proffsroligt".

Publiken vill dock höra de gamla hitsen från 80-talet och allt lyfter påtagligt när Los Desaparecidos drar i gång. I Am A Patriot, Sun City, Bitter Fruit, Out of The Darkness samt Forever får vi också höra från det glada 80-talet... Samt tre gamla Southside Johnny & The Asbury Jukes-örhängen (skrivna av van Zandt och Bruce Springsteen).

Största överraskningen för mig i låtlistan är Camouflage of Righteousness från den totalt bortglömda "mellanplattan" Born Again Savage som Little Steven släppte 1999, tio år efter föregångaren Revolution och 18 år innan efterföljaren Soulfire.

För mig är det en gåta att Little Steven inte utnyttjar ett fenomenalt band till att spela alla de souliga låtar han gjorde på Men Without Women, så som Save Me, Angel Eyes och Inside of Me. I en drömvärld hade bandet även spelat I've Been Working Too Hard, men den verkar jag aldrig får höra vare sig av Southside Johnny eller Little Steven...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar