söndag 4 november 2018

Courtney Barnett är numret större än lokalen


Om man bortser från festivaler så är det väldigt sällan du ser två riktiga höjdarkonserter under samma vecka. Någon gång har det kanske hänt, men Neko Case på måndagen och Courtney Barnett på lördagen är två sällsynta lyckträffar på raken.

Medan Neko Case - läs här - sannolikt har stabiliserat sig på relativt hög nivå av framgång utan att vara en megastjärna, så kommer Courtney Barnett att gå betydligt längre.

Barnett och hennes band har byggt framgångarna på ett flitigt turnerande. De är fantastiskt samspelta och verkar så bekväma i situationen, att alla i lokalen - precis som det alltid borde vara - kan koncentrera sig 100% på musiken.

På skiva framstår Courtney Barnett ibland som en Bob Dylan-arvtagare som lever mycket på finurliga texter och gungig rock. På scen kommer hennes Neil Young-takter fram, och på slutet är det rena Motörhead-rundgången som får avsluta konserten.

Vi får det mesta från nya skivan Tell Me How You Really Feel, låtar som växer rejält live. (Oss emellan har jag upplevt skivan lite ljum, fram till nu.) Och vi får alla gamla favoriter - Avant Gardener, Depreston, Pedestrian at Best, Elevator Operator, Debbie Downer... och dessutom nya låten Small Talk och covers på Gillian Welch och The Go-Betweens.

Kägelbanan är utsåld och nästa gång Courtney Barnett spelar i Stockholm får vi rimligtvis uppleva henne i en större lokal. Den här resan kan sluta i de riktigt stora lokalerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar