fredag 9 november 2018

Bra skivdag


Flera intressanta skivsläpp i dag, och eftersom jag varit ledig har jag hunnit lyssna - inte på precis allt, men en hel del.

Planningtorocks nya skiva Powerhouse - omslag ovan - har jag faktiskt hunnit lyssna på två gånger redan. Känns redan given som en topp-tio-skiva för året. Mycket om könsidentitet och en sång som oroande nog verkar handla om att Jam Rostrons bror förgrep sig på henne när hon var barn. "I wrote this song to heal myself and so that I could forgive", är det enda som Rostron skriver när hon går igenom albumet spår för spår på Instagram.

J Mascis solokarriär är i sina senare delar nästan alltid akustisk och ytterst nedtonad, jämfört med den elgitarrock Dinosaur Jr brukar ägna sig åt. Detsamma gäller på Elastic Days. Jag har hunnit lyssna på skivan en gång och det låter lovande.

Samlingsskivan Sjung för fan - Forsa Studio 1978-1989 är en stor kulturgärning och guldgruva för alla som gillar svensk punk och musik i samma stil. Entusiasm och spelglädje - trots de många gånger desillusionerade texterna - som man inte hittar längre i svensk musik.

Sheryl Crow har i dag släppt Live At The Capitol Theater. Låter ytterst habilt och samlar många av hennes starkaste låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar