söndag 29 april 2018

Musikveckan


Veckans största musikhändelse är väl, trots allt, att ABBA aviserar två nya låtar.

En av låtarna heter I Still Have Faith In You och ska vara en del av den avatarproduktion som - åtminstone delvis - ska premiärvisas i december. Riktiga ABBA spelar och sjunger, men avatarer syns på scenen. Vad den andra låten heter och när vi får höra den är ännu oklart.

Skivsläppen i veckan var bland annat Docenternas Kritstrecksränder och missiler. Låter väldigt lovande, vuxen popmusik i den anda vi lärt oss tycka om från Docenterna.

Ett annat av fredagsalbumen var Van Morrisons tredje skiva på sju månader - You're Driving Me Crazy, som han spelat in tillsammans med amerikanske trumpetaren och organisten Joey DeFranceso.

Om jag var positiv till Morrisons två skivor i höstas (Roll With The Punches och Versatile), så måste jag erkänna att jag tvivlar denna gång. I mina öron låter nya skivan som slapp karaokejazz. Till exempel får vi höra flera av Morrisons gamla låtar - Have I Told You Lately, Celtic Swing och The Way Young Lovers Do, för att nämna några - i versioner som närmast för tankarna till Finlandsbåtsunderhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar