söndag 26 november 2017

Flyhänta musiker lyfte glömsk John Holm


En levande legendar som John Holm behöver inte vara orolig för att publiken surnar till när han glömmer texter eller tar några minuter på sig mellan varje låt.

I ett fall, på Kägelbanan på söndagskvällen, har Holm glömt själva papperet med texten - sonen skickas resolut tillbaka ut i logen för att hämta pappet med texten till Ett enskilt rum på Sabbatsberg. Då får John Holm också tillfälle att berätta att han nyligen träffat Per Gessle som berättat att han har alla texter i en monitor på scenen. (Holm sjöng nyligen duett med Gessle i låten Det är vi tillsammans på Gessles skiva En vacker dag.)

Sonen Alex Holm bistår på munspel och de ordinarie musikerna Jesper Wihlborg på gitarr och Yaimi Karell Llay på percussion fyller ut John Holms sång och gitarr på ett mycket bra sätt. Kvällen toppas av att två ytterligare legendarer gästar scenen, nämligen Kenny Håkansson på gitarr och Göran Lagerberg på bas. Kvällens finaste instrumentala moment är sannolikt tvillinggitarrerna i Den öde stranden.

När vi dessutom får andra obligatoriska favoriter som Vid ett fönsterbord mot parkenMaria, många mil och år från här och Sommaräng så är det svårt att klaga. Kanske endast på att den relativt mogna publiken tvingas stå (Kägelbanan har ju i princip bara ståplatser).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar