tisdag 12 september 2017

The Thes comeback kanske inte är allt vi önskar oss


När det började talas om att Matt Johnson skulle göra comeback med The The så såg jag framför mig ett nytt album, med ny musik. Kanske till och med livespelningar eller en hel turné.

Nu verkar det bli något lite av detta, men inte allt vi hoppats på.

Spelningarna, till att börja med, är i dagsläget bara två.

1 juni på något som kallas Heartland Festival vid Egeskov slott på Fyn i Danmark och 5 juni på Royal Albert Hall i London.

Det nya albumet blir en box med något som kallas Radio Cineola Trilogy. Allt detta är material som på ett eller annat sätt funnits tillgängligt tidigare, om jag begriper rätt. Eller i alla fall det mesta av det. Informationen är knapphändig.

Den skiva som innehåller musik är mestadels fylld av gästartister, bland annat svenska Meja, som sjunger The The-låtar. En enda låt där Matt Johnson sjunger, nämligen den redan utgivna We Can't Stop What's Coming. Det är väl helt enkelt inspelningen av den webbradiosändningen där nya låten fick premiär.

Den andra skivan innehåller bland annat "soundscapes" och poesi. Detta kan vara tidigare outgivet men är naturligtvis totalt meningslöst att lyssna till. Lite som den filmmusik som getts ut.

Den tredje skivan innehåller intervjuer, med mera, från Johnsons radiosändningar under vinjetten Radio Cineola. Det kan väl finnas något litet intresse av detta, men vi som gillar The The vill ju ha musik, inte radioprat.

Nu behöver ju detta inte betyda att Matt Johnson lagt planerna på ett album med ny musik på hyllan, men jag börjar få en känsla av att hans sista riktiga album kom för länge sedan.

Det finns inget releasedatum för boxen, men förhandsbeställningar kan läggas via thethe.com från 6 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar