torsdag 22 juni 2017

Halvårsrapport


I rapporten för första kvartalet slog jag ett slag för Courtney Marie Andrews, Alejandro Escovedo, Aimee Mann, Ossler och Slowgold.

Från andra kvartalet tycker jag vi kan uppmärksamma:

Whiteout Conditions, The New Pornographers
I väntan på Neko Case nya skiva så får vi nöja oss med hennes bidrag på denna skiva, som kanske inte är något att skriva hem om i sin helhet men inledande Play Money är värd hela albumslanten.

Beekeeper, Steve Wickham
The Waterboys-violinisten Steve Wickham har fått ihop ett i ordets rätta bemärkelse eklektiskt album med en rad stilar, sångare och arrangemang. Första halvårets stora positiva överraskning.

The Order of Time, Valerie June
En skiva som formellt kom redan första kvartalet, men som jag upptäckte först nu. Bästa bakgrundsmusiken, behaglig och inte alltför störande.

Diversions Vol. 4: The Songs and Poems of Molly Drake, The Unthanks
Nick Drakes mammas musik och poem i nyinspelningar av The Unthanks. Med poesiinläsning av Molly Drakes dotter Gabriella Drake.

Tomorrow Forever, Matthew Sweet
Ta i trä, men Matthew Sweet verkar äntligen ha gjort den där comebackskivan som biter, efter decennier av misslyckade försök. Naturligtvis inte samma sprakande energi som på mästerverken från 90-talet, men ändå ett väldigt bra album.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar