onsdag 15 mars 2017

Lite mer än nostalgi


Det är ofrånkomligt att det är nostalgi i luften när KSMB vädrar repertoaren under en vinter-/vårturné med åtta konserter.

KSMB har tagit med sig två förband som inte är riktigt lika veteranbetonade - unga Matriarkatet och irländskinfluerade Sir Reg. Däremot är tredje förbandet Sixten Redlös nästan lika anrika - men inte lika framgångsrika - som KSMB.

Förbanden får tämligen varmt bemötande, men det är såklart huvudakten som publiken väntat mest på. KSMB får största delen av publiken att gå igång rejält, även om några av oss veteraner på sittplatsläktaren kanske är lite mindre utlevande.

Till KSMBs fördel ska nämnas att de nya låtarna - bland annat minihiten Sverigevänner - smälter in sömlöst med det äldre materialet. Allt är inte bara nostalgi.

Alla låtar kanske inte har det mest originella uttrycket men i regel kompenseras detta med entusiasm och hantverksskicklighet. (Musikerna är riktigt slipade, det är egentligen bara sångarna Micke Alonzo och Steppan Guiance som i första hand lever på entusiasm.)

Så finns det plats för KSMB 2017? Otvivelaktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar