onsdag 19 oktober 2016

Forberts myskväll på Fasching

Steve Forbert är en flitig Sverigebesökare. Jag har sett honom två gånger på Södra Teatern, varav en av gångerna var glest besökt. Efter de konserterna har han spelat på Bryggarsalen i Vasastan, den konserten missade jag dock.

Denna gång besöker han Fasching och det är långt ifrån fullt, men ändå ganska välbesökt. Alla sittplatser är tagna och vi är en bunt som står.

För en småkulen oktoberkväll är Steve Forbert perfekt underhållning. Han kan jobba en hel del på sitt mellansnack - fyra gånger säger han "I am glad you made it", det hade väl räckt med en eller två gånger. Han recenserar också vårt sjungande och handklappande, ibland lite mer stingsligt än jag hade önskat.

Men när han sjunger och spelar så vet han utan tvekan vad han gör. Gamla favoriterna What Kind of Guy och Romeo's Tune smälter väl ihop med sångerna från senare skivor som Compromised och - helt nya - Flying At Night.

När konserten är slut har jag samma intryck som tidigare - Steve Forbert förtjänar att vara mer känd och lyssnad på av långt fler än oss som var på plats denna kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar