lördag 5 december 2015

Arbetsseger


Lemmys röst är inte vad den en gång var. Han får lite andrum och blir nästan artikulerad i akustiska Whorehouse Blues, men annars är det blott rester kvar av hans en gång mäktiga vrål.

På Hovet på fredagskvällen når Motörhead något som får betraktas som en arbetsseger. Trots allt var bandet tvunget att ställa in två konserter i Tyskland och en konsert i Danmark så sent som för någon vecka sedan, på grund av att gitarristen Phil Campbell fick akut sjukhusvård (för en ännu icke offentliggjord åkomma).

Nu mal bandet på ganska bra, framför allt envetne trummisen Mikkey Dee som inte bara gör sitt bästa för att likna Animal i Mupparna utan också hejar på publiken så gott det går. (Ganska trött fredagspublik, trots att Lemmy försäkrar oss om att vi varit en "great audience".)

Spår som Bomber, Ace of Spades och Overkill är alltid svårslagna. Enda nya låten, från senaste skivan Bad Magic, When The Sky Comes Comes Looking For You, görs i en okej version, men Lost Woman Blues från näst senaste skivan Aftershock är riktigt slarvig, tyvärr. Enda spåret där Mikkey Dee gör en dålig insats.

När bandet går av till öronbedövade rundgång är ändå känslan att vi trots allt inte sett Motörhead på svensk mark för sista gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar