söndag 1 februari 2015

Maritza Horn knyter ihop Van Morrison-projekt


Just Like Greta från i fjol tolkade Maritza Horn Van Morrison och då, som tur är, inte nödvändigtvis de allra mest kända, sönderspelade favoriterna.

Titellåten är från 2005 års Morrisonalbum Magic Time och Horn rotade fram även mindre kända sånger som Who Was That Masked Man från 1974 års Veedon Fleece och Little Village från 2003 års What's Wrong With This Picture.

25 februari släpps Take It Where You Find It, som limiterad upplaga på vinyl, där Maritza Horn knyter ihop Van Morrison-projektet. Skivan släpps även till försäljning via Itunes och liknande digitala kanaler. Spotify och andra streamingkanaler väntas, åtminstone till att börja med, endast få inledningsspåret Fair Play.

På nya skivan får vi fyra låtar som även fanns på Just Like Greta, men bara Who Was That Masked Man är samma inspelning, med samma musiker. Titellåten, Take It Where You Find It, är en annan sådan där mindre känd låt, från 1978 års Wavelength.

Skivan i sin helhet består av demoinspelningar gjorda för cirka tjugo år sedan.

Göran Petersson på skivbolaget Brus & Knaster skriver i ett mejl:

"Att vi väljer att släppa också de äldre inspelningarna beror helt enkelt på att jag tycker att de är så bra, precis som de är. Originalbanden är borta, de försvann i en studioflytt. Vi har varsamt 'tvättat' bort bandbrus och andra defekter.

Maritza och jag tyckte också att det var roligt att komplettera Greta som släpptes digitalt och på CD med en limiterad 'syskonupplaga' på LP.

Ett lustprojekt och ett bokslut för oss, och för Van Morrison-projektet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar