lördag 13 december 2014

Årets bästa skivor: 6. Space Invader, Ace Frehley


Bland Kissfans finns två läger: de som är lojala med originalmedlemmarna och de som tycker det är helt okej att Tommy Thayer numera bär Ace Frehleys makeup, medan Peter Criss makeup bärs av Eric Singer.

Ace Frehley har tämligen öppet fiskat efter möjligheten att än en gång få spela med Gene Simmons och Paul Stanley men tills vidare är det solokarriären som gäller.

Frehley kan också trösta sig med att han med Space Invader gjort det bästa Kissrelaterade albumet sedan... ja, kanske sedan Creatures of The Night.

Space Invader är klart vitalare än Kiss bägge senaste alster Sonic Boom och Monster. Ace hittar riffen och melodierna och till skillnad från förra albumet Anomaly så har Space Invader inga direkt svaga spår. Jag kan tycka att covern på Steve Millers The Joker är onödig, men den är inte dålig. Instrumentalen Spaceship är helt okej, men tillhör också de spår som kunde ha lämnats på studiogolvet utan att det hade märkts.

Bäst är titellåten, Gimme A Feelin', I Wanna Hold You, What Every Girl Wants, Immortal Pleasures, Inside The Vortex och Past The Milky Way, och det är ingen dålig rad riktigt bra låtar.

Årets bästa skivor: 7. Själen vill ha sällskap, Hansson de Wolfe United
Årets bästa skivor: 8. The Both, The Both
Årets bästa skivor: 9. Protestsånger, Mikael Wiehe
Årets bästa skivor: 10. The Caviar Pizza Man Is Back, Anders F Rönnblom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar