fredag 26 september 2014

Sällsynt lyckad hyllningsskiva till Laura NyroMap To The Treasure: Reimagining Laura Nyro är något så ovanligt som en lyckad hyllningsskiva.

Det vanliga upplägget brukar vara så här; ett antal artister spelar in varsin låt av en artist som ska hyllas. Bidragen präglas av varierande engagemang och kvalitet. I vissa fall låter det bokstavligen som om artisterna ringt in sina bidrag.

På det sättet är Map To The Treasure: Reimagining Laura Nyro ingen vanlig hyllningsskiva. I stället är det musikern Billy Childs som tagit full kontroll - med hjälp av producenten Larry Klein - och verkligen styrt detta projekt utifrån sin vision.

Childs och Klein har sett till att soundet är enhetligt, att ingen av artisterna svävar iväg på någon egotripp utan att allt handlar om att lyfta fram Laura Nyros egensinniga kompositioner. Det lyckas på ett briljant sätt.

Childs och Klein har anlitat fina sångare och musiker - däribland Lisa Fischer, Alison Krauss, Renee Fleming, Yo-Yo Ma, Becca Stevens, Esperanza Spalding, Rickie Lee Jones och Shawn Colvin - men det är helheten som är det viktiga.

En klar kandidat till årets bästa skiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar