tisdag 26 augusti 2014

Bob Dylan släpper The Bootleg Series Vol. 11

Personligen tycker jag arkivhysterin har gått för långt; detta grävande i källarvalven för att hitta outgivna demotejper som är 40 eller 50 år gamla.

Men är det någon som brukar komma undan med detta så är det Bob Dylan. Han har ju exempelvis samlat en hel del tidigare outgivna pärlor i sin The Bootleg Series. Mest köpvärd är The Bootleg Series Vol. 1-3, som ju t ex gav oss Blind Willie McTell och Foot of Pride. Även The Bootleg Series Vol. 5 som dokumenterade konsertinspelningar från The Rolling Thunder Revue var en ren kulturgärning.

Men mitt intresse har varit varierande även under Dylans excesser i arkivgrävande. The Bootleg Series Vol. 10, Another Self Portrait, en avdamning av banden från inspelningarna av hans kanske mest meningslösa skiva - vissa kritiker hävdar att det dök upp guldkorn även där, men jag är inte böjd att hålla med.

Hur som haver, nu kommer The Bootleg Series Vol. 11, The Basement Tapes Complete. Denna gång är det sex cd-skivor som samlats ihop från Bob Dylans inspelningar med The Band från 1967.

Jag tvivlar på behovet av att höra detta, men man vet ju aldrig... Skivan släpps 31 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar