måndag 28 juli 2014

Kanske årets bästa album

The Voyager, Jenny Lewis tredje soloalbum finns att köpa via Itunes från och med i dag, måndag 28 juli.

Den förra Rilo Kiley- och The Postal Service-sångerskan behöver ingen närmare presentation nu för tiden. Hon är en självklar centralfigur i indierockuniversum - aldrig högst upp på topplistorna men åtminstone etablerad och respekterad i de flesta läger.

The Voyager kan vara årets bästa album, konkurrensen har så här långt inte varit knivskarp och de hittills aviserade releaserna för andra halvåret 2014 ser på papperet inte jätteimponerande ut.

Det som däremot imponerar med The Voyager är att Jenny Lewis lyckats få till en sammanhållen albumkänsla och en ton av allvar som ger lite djup.

En av textraderna som uppmärksammats bäst är "I'm just another lady, without a baby" (från Just One of The Guys) - ett faktum som kan vara svårt att bära för en del 38-åringar. Jenny Lewis har själv inte öppet diskuterat om hennes barnlöshet är frivillig eller ej.

Det enda som jag på rak arm tycker är synd med The Voyager är att Completely Not Me, Lewis nya låt som släpptes i våras på ett soundtrack till tv-serien Girls, inte finns med. Men den kan ju köpas som löslåt på Itunes.

1 kommentar: