lördag 4 januari 2014

Det bästa som du missade under 2013, del 2

Som sagt, det är lätt att missa bra skivor under ett år. Även om du köpt ett femtiotal skivor så finns det alltid 50 eller 100 till som du borde ha lyssnat på.

Förre Marillionsångaren Fish har inte gjort det lätt för sig genom att släppa nya skivan A Feast of Consequences enbart via sin egen sajt. Den finns inte på iTunes eller Spotify och jag har inte hittat den (digital) någon annanstans heller.

Men om du köper den från Fishs egen hemsida så lär du bli positivt överraskad.

Jag ska erkänna att jag inte följt Fishs solokarriär särskilt noggrant, jag har lyssnat på en skiva här och där sedan han lämnade Marillion 1988.

A Feast of Consequences är hans tionde studioalbum som soloartist, så det finns en känsla av att vilja snäppa upp saker och ting lite grann.

Det är en i positiv mening ambitiös skiva, som klockar in på nästan 67 minuter och har den obligatoriska tiominuterssången (Perfume River). Men nu är Fish också lättillgänglig och melodiglad som han var på Marilliontiden. All Loved Up är rentav ett försök att skriva en ny Incommunicado, om kändishysterin.

Fish lär fortsätta vara en kultartist, precis som hans gamla kompisar i Marillion är nu för tiden. Ingen av dem lär snudda vid samma kommersiella höjder som förr, när de hade en etta på albumlistan (Misplaced Childhood) och tvåa på singellistan (Kayleigh) i Storbritannien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar