lördag 26 oktober 2013

Ulf Lundells nya album släpps 27 november

20 november är Ulf Lundells 64:e födelsedag. På nya skivan Trunk finns en låt som heter 63 i november. (Ursprungligen skulle skivan släppts 20 november, men flyttades sedan till 27 november.)

Det är ingen nyhet att Ulf Lundell är intresserad av ålder. På fjolårets mycket bra "comeback", dubbelskivan Rent förbannat, så sjöng han att "jag är inne på mina 60" och under sommarturnén berättade han om sina våndor inför att fylla 64, vilket faktiskt är den åldern han uppnår 20 november. Att kalla en låt för 63 i november förefaller vara en besvärjelse inför just den åldern, "When I'm 64".

Nya skivan började som en singel eller EP men växte ut till ett album med tolv låtar. Bandet som ackompanjerar Lundell är de trogna turnékompisarna - Jan Bark, Jens Frithiof, Marcus Olsson, Andreas Dahlbäck och Surjo Benigh. Mest intressant av gästmusikerna på skivan är Pelle Ossler.

Trunk är Ulf Lundells 28:e studioalbum (inräknat skivan som medföljde boken En öppen vinter samt Fanzine, som delvis är inspelad live).

Låtlistan ser ut så här:

Vi är inte arbetslösa
När vi var kungar
Det går som smort
Som en fyr i natten

Poker i Karibien
L-bows & Kash
63 i november
Gå på tvärs
Fritt fall
Kom hem igen

El perro
Jag vill ha fest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar