onsdag 23 oktober 2013

Fleetwood Mac gav valuta för pengarna


Det är ju det här med mobilbilder från konserter. Tro mig, bilden ovanför föreställer Fleetwood Mac, men jag vet att den snarast ser ut som en impressionistisk målning. John McVie är åtminstone igenkännbar med sin bas och sin vita keps och du kan då ana dig till att det är Stevie Nicks och Mick Fleetwood bredvid honom.

Fleetwood Mac var himla glada i att spela i kväll, de höll på i nästan tre timmar och på slutet var bandet mer sugna på att stanna kvar än publiken. Konstigt nog slutade de inte som jag hade trott med Don't Stop, utan fortsatte in i kaklet och avslutade med den udda lilla sången Say Goodbye från det senaste studioalbumet, Say You Will, som kom ut redan för nio år sedan. (Sedan dess har de släppt en ep, i år, kallad Extended Play, från vilken de spelade två spår, Sad Angel och Without You.)

Obegripligt nog var publiken mest förtjust när Lindsey Buckingham ägnade sig åt sina långtråkiga gitarrsolon. Otvivelaktigt är Buckingham en ytterst talangfull herre, vad gäller såväl musicerandet som komponerandet, men den verkliga kryddan i det här bandet är ändå Stevie Nicks. Hennes Gold Dust Woman, Sara, Gypsy och (solospåret) Stand Back var kvällens höjdpunkter. Rhiannon kom lite för tidigt i setet för att Nicks röst skulle vara uppvärmd, hon lät mest svag och lätt kraxig. Landslide är alltid fin, men höjde sig inte över mängden denna kvällen.

John McVie stod som alltid i bakgrunden, medan Mick Fleetwood fick breda ut sig i ett trumsolo, ackompanjerat av glada vrål. Åtminstone festligare än de flesta trumsolon.

Var det något spår som saknades? Ja, självklart alla Christine McVies gamla paradnummer, det hade varit pricken över i:et att få höra Songbird, men så roligt får vi inte ha det när hon inte längre är med i bandet.

"Remember, the Mac is back", var det sista som Mick Fleetwood sade innan bandet lämnade scenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar