torsdag 20 juni 2013

Stig Vig hyllades för andra gången





Den andra spelningen till minne av Stig Vig ägde rum på onsdagen, 19 juni, på Mosebackes terrass.

Överlevande medlemmar av Dag Vag fanns på plats - Tage Dirty, Zilverzurfarn och Teka Pukk, liksom Dag Vag-alumni som Bumpaberra, Per Cussion och Kopp Te. Även Bosse Skoglund och kördamerna Stina Berge, Kärsti Stiege och Carina Carlsson tillhörde husbandet. Liksom naturligtvis Rock-Owe, som ju får äran att traktera basen i stället för själva den frånvarande huvudpersonen. Beno Zeno - Kenny Håkansson - var med på spelningen i fjol, men inte i år. Från scenen nämndes inte varför.

Precis som vid första minnesspelningen i fjol så var gästlistan diger. Tyvärr dök två av gästerna inte upp, Kajsa Grytt hade brutit armen (!) och Peps Persson uteblev av "diverse privata skäl", som Bumpaberra sade. Kajsa Grytt ersattes vid solomikrofonen, under Flyger, av Carina Carlsson som annars stod i kören.

I fjol var det Mats Ronander, alias B.B. Damage, som hade brutit någonting och inte dök upp. I år fanns han på plats, tyvärr kanske en smula dragen, som det heter. Men han lirade gitarr hjälpligt och tutade i munspelet och sjöng God bok.

Starka framträdanden av alla från Johan Johansson (videosnutt ovan), Micke Alonzo, Lars Demian, E-type (!), Magnus Carlsson, Sture Allén, Stina Berge till Nationalteatern (Nikke Ström, Mattias Hellberg). Inte att förglömma Sture från Svenska akademin och Kent Norberg från Sator. Naturligtvis dök Jakob Sjöholm och Titti Sjöholm upp och sjöng Sanningens silverflod.

Har jag glömt någon? Ja, naturligtvis Nike Markelius, men det var med flit. Hon fick inte bara hylla Stig Vig med sånger, utan också det allra första stipendiet till Stig Vigs minne, kallat Det gyldene benet. Hon blev så glad att hon sjöng inte bara När vården slår till utan också Du får aldrig nog.

Det gyldene benet delades även ut till Scen 44 på Kafé 44, som ger plats åt unga musiker.

 Låt oss hoppas att detta blir en årlig återkommande tradition i midsommarveckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar