måndag 8 augusti 2011

Årets viktigaste bok

Jag köper bara två årsböcker. Den ena är Racing & Football Outlook Football Guide och den andra är Nationwide Football Guide.

När de nya årgångarna kommer i augusti så är det högtidsstunder. Genomgångar av varje lag från Premier League ned till League Two i det engelska ligasystemet. Självfallet även genomgångar av de skotska serierna och de viktigaste internationella ligorna.

Spelprogrammen i samtliga ovan nämnda serier, liksom alla datum för de viktiga cuperna, landskamperna och de internationella landslagsturneringarna (EM, VM etc.).

Här finns också historiska fakta - alla ligamästare genom tiderna, alla cupmästare, alla skyttekungar genom tiderna.

En genomgång av samtliga managers i seriesystemet och när de tillträdde; Sir Alex Ferguson tillträdde i november 1986 och är den överlägset mest långvariga managern i det engelska ligasystemet. Den manager som varit näst längst på sin post är Arsene Wenger, som blev Arsenalmanager i oktober 1996.

Och här kommer den kanske mest chockerande faktabiten: Utöver Ferguson och Wenger är det bara en manager som hållit stången sedan 90-talet: John Coleman, manager för Accrington Stanley i League Two, som tillträdde i juli 1999. Häpnadsväckande många managers har tillträtt 2010 och 2011: hela 60 klubbar har pinfärska bossar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar